V tento deň sme začali krásnu tradíciu. Prví odvážni rodičia prišli do školy prezentovať deťom svoje skúsenosti a vedomosti z praxe, alebo svojich záujmových aktivít:

  • Peter Bílik – Fyzika je FUN
  • Mariana Máčajová, Ľubica Niederová – Zoológia, vtáky, zebričky
  • Mária Kohutiarová – Redaktorská práca
  • Marek Jediný – Za kamerou
  • Peter Herceg – Netradičná záchrana kláštora Katarínka
  • Polícia SR – Prevencia 

O akcii nám povedali:

Rozhodne si myslím, že by ste v nej mali pokračovať. Deti boli úžasné! Predčili všetky moje očakávania. Bolo fantastické vidieť ich, ako ich práca na vlastných novinách vcucla. Robili ako draci, tešili sa z toho, frčali, premýšľali, boli tvoriví. Páčilo sa mi, aj ako učitelia ako dozor spolupracovali – ako p. učiteľ Angyal si sadol s deťmi a robil, dokonca veľmi ochotne „dal interiew“ do Novín. Vďaka za pozvanie, dôveru a sprevádzanie. Dávam 100 bodov.
Mária Kohutiarová, rodič a prednášajúci

Bola to zaujímavá skúsenosť. Napriek tomu, že mám v rodine mnoho pedagógov, včerajší deň mi dal iný pohľad na ich prácu. Klobúk dolu pred každým uteľom, je to mimoriadne ťažký chlebík.Napriek únave to bol príjemný zážitok, decká boli super a mali mnoho otázok naozaj k veci. Rád sa zúčastním ďaľšieho ročníka.
Marek Jediný, rodič a prednášajúci

Kľudne sa do podobnej akcie aj s kolegyňou kedykoľvek zapojíme. V každom prípade je to super akcia. Kolegovia v praci sa čudovali, mysleli si, že také niečo je možné iba v Amerike…
Mariana Máčajová, rodič a prednášajúci

Chcela by som v mene školy poďakovať aspoň touto cestou všetkým, ktorí sa podieľali na zabezpečení dňa rodičia pred tabuľou. Odozva od žiakov aj učiteľov bola len pozitívna, všetci si to mimoriadne pochvaľovali. Na budúci rok sa nájde možno viac odvážnych, aby sme mohli zapojiť aj iné ročníky. Mohla by to byť pekná tradícia.
Andrea Janočková, riaditeľka školy